Een prachtige wandeling over een half verhard pad brengt u bij de Roos van Marnemoende. De wandeling vanaf de parkeerplaats is ongeveer 10 minuten over het Zomerdijkpad langs de afgemeerde boten van de jachthaven.

Maar er kan ook gekozen worden om varend gebracht te worden  naar de Roos van Marnemoende. Met onze fraai uitgevoerde Langweerder 7.50 sloep, "De Captain Jack" wordt u vanaf het terras van  restaurant Marnemoende naar de Roos van Marnemoende gevaren.

Met het varen kan ook gekozen worden voor Inspirerend. Dan wordt de Captain Jack gevaren door een van de oprichters van Marnemoende. Met een half uur durende vaartocht wordt het verhaal  achter Marnemoende vertelt. Waarom en hoe een boerderij werd omgevormd naar Marnemoende, waardoor Marnemoende zo bekend is geworden en welke visie Marnemoende uitdraagt. Er wordt gevaren naar het nieuwe landgoed "De Mare" en de relatie met Marnemoende wordt belicht. Daarna wordt naar de Roos van Marnemoende gevaren. Hier wordt een toelichting gegeven over het prototype van een vernieuwend bouwsysteem (Windroos Bouwsysteem), toepasbaar in waterbergingsgebieden en op gronden met geringe draagkracht. 

Het varen kan in de periode van half maart tot half november. De Captain Jack sloep, kan worden overkapt, zodat ook bij slecht weer, de overtocht gemaakt kan worden.

Er zijn meerdere sloepen beschikbaar, zodat grotere groepen opgehaald kunnen worden bijv. in IJsselstein, Montfoort etc. en naar de Roos van Marnemoende gebracht kunnen worden.

Informatie: www.marnemoende.nl/content/sloepen